El Celler de Can Roca: check!

Una reserva a El Celler de Can Roca l’has de planejar amb molta antelació: 11 mesos abans. Ni un dia més ni un dia menys. Pels que ho vulgueu intentar, connecteu-vos al seu web cada dia 1 de més a les 12 de la nit i afanyeu-vos a reservar que les taules desapareixen en poques hores.

L’espera es fa llarga els primers dies després d’aconseguir taula. Però com que 11 mesos són molts te n’acabes oblidant i després quan s’acosta la data encara fa més il·lusió.

Entrada al restaurant El Celler de Can Roca a Girona

Entrada al restaurant El Celler de Can Roca a Girona

El nostra data era el dia Sant Jordi del 2015; així que cap a Girona a celebrar la diada. Després d’agafar gana passejant per les parades de llibres i roses, per dinar vam escollir el menú ‘Festival’ (si ho fem, fem-ho bé). Aquí sota en teniu algunes proves gràfiques de perquè aquest restaurant resulta ser el millor de tota la península ibèrica.

Aperitius

  • Menjar-se el món:
    • Mèxic (burrito de mole poblano i guacamole)
    • Turquia: tartaleta de fulla de parra amb llenties, albergínia i espècies amb shots de iogurt de cabra i cogombre
    • Xina: verduretes encurtides amb crema de prunes
    • Marroc: ametlles, rosa, mel, safrà, ras el hanout, iogurt de cabra
    • Corea: pa fregit amb panco i cansalada cuita amb salsa de soja, kimchi i ole de sèsam
  • Memòria d’un bar als afores de Girona
    • Calamars a la romana
    • Ronyons al xerès
    • Truita de patata i ceba
    • Espina d’anxova en tempura d’arròs de Pals
    • Campari
  • Olives Caramelitzades
  • Corall: escabetx de peu de cabra al llorer i albarinyo; Ceviche d’orada.
  • Cruixent de blat de moro amb cotna de garrí ibèric
  • Bombó de moixernó
  • Brioix de moixernó
El Celler de Can Roca - Aperitius

El Celler de Can Roca – Aperitius

Plats

  • Consomé de primavera: emulsió vegetal, pastanaga, favetes, tirabecs, mongeta perona, flors i fulles.
  • Gelat tres gustos de blat de moro: blat fermentat i sablé de blat de moro torrat, carbonet i carbonet saltejat, blat de moro cuit i vainilla.
  • Sípia amb pèsols: pesto de pèsol, coral i tinta de sípia.
  • Verat amb encurtits i botarga: verat marinat amb sal i sucre, salsa de verat amb vi blanc, llimona, tàperes i guindilles en vinagre, tomàquet fregit, botarga de llisa.
  • Gamba de Palamós marinada en vinagre dàrròs: suc del cap, potes cruixents, velouté d’algues i pa de fitoplàncton.
  • Ostra amb anèmona: salsa d’anèmona, sorra d’all blanc, nous tendres, algues i poma.
  • Ratjada confitada amb oli de mostassa: mantega noisette, mel, vinagre de chardonnay, bergamota, mostassa aromatitzada, tàperes confitades i avellana fumada.
  • Mar i muntanya: sardina amb papada, brou de les espines a la brasa, salsa de garrí i oli de cerfull.
  • Garrí ibèric amb alls tendres a la brasa, all verd, all negre i nyores a l’all
  • Jarret de vedella i bolets de primavera, moll de l’òs, tendons, alvocat terrós i múrgoles
  • Trilogia de colomí: cor de colomí i núvol d’arròs, brou de colomí, botifarró i pit de colomí Tatjé.
El Celler de Can Roca - Plats

El Celler de Can Roca – Plats

Postres

  • Suspiro Limeño: llet, llima, coriandre, dolç de llet, pisco.
  • Cromatisme taronja
  • Anarkia de xocolata
  • Carro de bombons i llaminadures
El Celler de Can Roca - postres

El Celler de Can Roca – postres

 

Repassa aquí altres menús degustació que hem tastat!

  4 comments for “El Celler de Can Roca: check!

  1. 26/04/2015 at 13:06

    Molt bona experiencia! Encara mes bo compartir les cares de sorpresa en cada plat amb persones que estimes i veure com es menjen olives per primer cop solament perque estan “caramelitzades” pel senyor Roca! XDD

    • ebc
      26/04/2015 at 16:23

      Es que amb lo cares que deurien ser, millor menjar-les…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *